Popolo sluit met Top2000 het jaar 2017 muzikaal af

Op 16 december deed Popolo mee met het Top2000-korenfestival in het Arnhemse Luxor-theater. Tijdens deze dag lieten 15 koren het beste van zichzelf zien met 4-6 nummers die in de Top2000 staan. Bovendien kregen ze de kans om een optreden te verzorgen in Arnhem Centraal. 

 

Voor Popolo was het een dag met meerder bijzondere kanten. Natuurlijk omdat het het eerste optreden met onze nieuwe dirigente Mieke was. Maar wat sommigen zich niet realiseerden was het ook de eerste keer dat we met Tomas op de planken stonden met Popolo-repertoire. Daarbij kwam dat het ook voor een aantal leden de eerste keer was dat ze optraden met Popolo, of een optreden bijwoonden als supporter. 

 

Tijdens een geslaagd inzing-optreden in het station, met veel bekijks en aanloop, gooiden we de ergste spanning van ons af en deelden we nog wat laatste tips en tricks met elkaar. Daarna met zijn allen Luxor in: omdat we als laatste koor zouden optreden - en daarmee de dag zouden afsluiten - was het volle bak in de zaal. We hebben daarom ook maar het beste van onszelf gegeven tijdens onze 25 minuten. Een paar 'gouwe ouwe' maar ook een spiksplinternieuw nummer Sorry dat Mieke in enkele weken tijd succesvol met ons wist in te studeren. We zongen achtereenvolgens: 

 

  • Viva la vida (Coldplay)
  • Royals (Pentatonix)
  • Sorry (Kensington)
  • Some Nights (Fun)
  • Pompeii (Bastille)
  • Uptown Funk (Mark Ronson)

En de jury? Die drukte zich na afloop nog voorzichtig uit met de woorden 'technisch dik in orde'. Het complete juryrapport ontvangen we in de loop van januari. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0