Wie zijn wij?

Popkoor Popolo is een gezellige groep mensen van alle leeftijden uit Nijmegen. We zingen hedendaagse, eigenwijze pop en rocknummers. Om een uniek geluid te kunnen laten horen, laten we onze nummers speciaal arrangeren.

 

Geschiedenis

Het koor bestaat in 2018 alweer 30 jaar. In 2013 vierden wij ons 25-jarig jubileum met een spetterend concert 'Zoete Zonde'in de Lindenberg. Ons laatste grote concert gaven we in april 2016. Met het thema Las Vegas namen we onze gasten mee door een avondje uit in het casino, vol nummers over winst, verlies, geluk, afgunst, liefde en ruzie. Daarnaast werkten we in 2017 mee aan het project No Refugee, over de vluchtelingen in Nijmegen. Optreden met andere gezelschappen is iets wat we vaker doen: zo deelden we het podium onder meer met theatergroep Vreemde Vis en met Wim T. Schippers. 

 

Waar zijn wij te zien?

Tussen de grote optredens door treden we regelmatig op in en rond Nijmegen. Zo vind je ons elk jaar tijdens het muziekfestival Nijmegen Klinkt in de binnenstad. Ook proberen we twee tot drie keer in december een kerstoptreden te geven. De afgelopen jaren stonden we bijvoorbeeld op Ravenstein bij Kaarslicht en in Orientalis. Dit jaar deden we mee aan de Top2000-korenwedstrijd in Arnhem. 

 

Wat doen we nog meer?

Naast het zingen organiseren we ook nog allerlei andere activiteiten met onze vereniging. Denk aan een jaarlijks koorkamp, workshops zang en theatertechnieken, en de Sinterklaasavond. We hebben ons eigen verenigingsblad waardoor iedereen van alles op de hoogte blijft. 

 

Wil je niks meer missen van ons koor en onze optredens? Like en volg ons op Facebook!


Impressie